De impact van microkwetsuren op ons samenleven
Wat als kleine opmerkingen grote wonden slaan? Don Moussa Pandzou onthult de stille kracht van microkwetsuren. Verwacht persoonlijke verhalen, scherpe inzichten en een uitnodiging tot échte inclusie. Een lezing die je kijk op alledaags gedrag verandert.
Don Moussa Pandzou is een Belgisch jeugdwerker en activist met Congolese roots, die zich inzet tegen racisme en discriminatie en opkomt voor dekolonisatie. Als co-auteur van Yaya na Leki en maker van documentaires zoals Congo, moederland, gebruikt hij storytelling om bewustzijn te creëren over sociale kwesties. Don is ook spreker en deelt zijn inzichten over microkwetsuren en de impact van uitsluiting.
In deze lezing duikt Don Moussa Pandzou in de vaak onzichtbare, maar diepe impact van microkwetsuren. Vanuit zijn persoonlijke ervaring als jeugdwerker en activist bespreekt hij hoe kleine, dagelijkse uitingen van vooroordelen en stereotypering – of het nu gaat om woorden, blikken of gedragingen – zich ophopen en een blijvende invloed kunnen hebben op de mentale en sociale gezondheid van mensen.
Pandzou behandelt niet alleen de theoretische kant van microkwetsuren, maar legt ook de nadruk op de praktische gevolgen ervan binnen onze gemeenschap en samenleving. Hij spreekt over de mechanismen die deze subtiele vormen van uitsluiting versterken en hoe ze bijdragen aan grotere thema's zoals racisme en discriminatie.
Tijdens de lezing worden deelnemers uitgenodigd om na te denken over hun eigen gedrag en taalgebruik, met als doel bewustwording te creëren en handvatten te bieden voor het bevorderen van een inclusievere omgeving. Don Moussa Pandzou deelt inzichten, persoonlijke verhalen en concrete voorbeelden die de kracht van woorden – hoe klein ze ook lijken – onderstrepen en ons uitnodigen om verantwoordelijkheid te nemen voor de impact die ze kunnen hebben.
Inschrijven is noodzakelijk.